Himmelsberga, Marta T och collagedesign på catwalk

   
" -  Hur ska JAG kunna gå på catwalken här, oroar sig redan Marta T
Jag kommer strutta omkull hela tiden, medan de andra collagefigurerna svävar omkring med en sådandär säkermin i facet", skorrar hon
" - Berit ska ställa ut och visa sin textila design av collagekläder och jag och Coco Chanel ska gå modell. Hörde när Berit och Kristina Jeppsson från Himmelsberga konsthall satt och planerade inför vårens utställning. Jag var inlåst i skokartongen. Kan då rakt inte förstå varför.

  
En collagecatwalk under uppbyggnad.


Collagedesign/Sinnermark & sinnermark

Sigrid lägger sig i;
" - Det är flera månader kvar och du börjar redan gå igång och ska ha kontroll.
Lämna över planeringen till Berit som har full koll. Hon skissar och designar nya kläder i collage.
Men figurerna som ska gå på catwalken är inte klara, bara Coco Chanel. De andra kommer att dyka upp i tillståndet mellan dröm och verklighet.
" - Vad då för tillstånd, har jag aldrig upplevt. Låter konstigt, jag vet att Berit har en andlig sida och att hon är oerhört nära den, men jag tycker det är lite konstigt och svårt att ta till sig de där ideerna". Marta T försvinner ut i badrummet och börjar skvätta på sig av parfymen.
För er som inte läst bloggen tidigare, så kan jag berätta, att så gör Marta T alltid när hon blir orolig. Den röda klänningen är indränkt sedan många år. 

 
" - Jaha, det där har jag hört nog av. Lovar att ta av mors brudklänning inför catwalken i vår. Ska lägga mig och klänningen i blöt i god tid. Under tiden kan jag läsa det fina brevet jag fick från Isabella Karamella. Det var bara till MIG. Hon har lovat att stötta mig under mitt modelljobb och det är hon den enda som gör, vemodar sig Marta T från badrummet. Men hon ska börja måla i olja nu. Tänk om hon inte har tid. Marta T är en gestalt som har oro och övergivenhetskänslan ständigt närvarande. Men med Isabella Karamella har hon taggat ner en smula.

Isabella Karamella målar med färg i taket

Såg att Berit och Coco Chanel letade tyger i den lådan med tyger som Berit fick av goa Märta Ringborg. Dom mailar till Siw Beckman som tidigt såg det textila uttrycket hos Berit och ber om vägledning.
Nu är kreativiteten igång. Här ska formges och Marta T hämtar sina gråa tyger. "Grey as grey" ska designas av henne...
Det är balar med gråa tyger som slängs in i köket och Coco fnyser...
Marta T väser ur en mungipan; " - Kom inte här och märkvärdigasig, JAG är jag och DU är Chanell. Sak samma fast du kommer från en annan värld.

Ett tillägg som under en Oscarsnominering..fniss;
Tack alla fina vänner/släkt/kollegor som ha har uppmuntrat och gratulerat mig under min konstnärliga utveckling och till de kommande utställningarna.
Mina föräldrar har på många sätt bidragit till att detta har kunnat genomföras. En stor kram till Ma och Paoch Dottra Mi


Kan inte skriva "lagom sansat anpassat"

  Jag börjar refucera mig och försöker skriva anpassat.
Men det är inte jag. har aldrig varit "Lagom sanasad anpassad" fast ni ska veta att jag har försökt.
Som konstnär har jag för länge sedan slutat att göra bilder som passar in. Men i bloggen blandar jag bild och text och ibland känns inläggen väldigt personliga och nära.
Har under en vecka inte skrivit för jag började tänka för mycket på hur andra kanske uppfattar mina texter.
När jag försökte censurera mig blev det totalt
STOPP.
Alla figurer och texter försvann och jag krympte.
Men jag reflekterade med Monica och Elizabeth som lyssnade och sa kloka saker 
Underbara Isabella Karamella satte ord på känslan och lusten kom tillbaka

Isabella karamella
Hon blev väl livrädd för att Marta T skulle försvinna i cyberrymden. Men Marta T kommer aldrig att försvinna och snart kommer hon att visa kläder och strutta runt på catwalk