På mingel i Livets maskerad



Ska ta på masken lite oftare i livets maskerad
Resan inför det okända är påbörjad
Det är bara att börja packa
minimalt och inte dra på gammalt skräp
Sommaren är här
bullar och apelsinsaft
Hängmatta
Läsa deckare och lyssna på sommarregnets smatter
Sövande
Träffa dottern och kura skymning
Berit Sinnermark


Himmelsberga, Textil på liv och död

Våga åka till Himmelsberga konsthall på öland. Kanske blir du lika förtrollad och utmanad som jag.
För några månader sedan blev jag inbjuden att medverka i utställningen "Textil på liv och död"
När jag gick på vernissaget och försökte greppa om all mångfald, tänkte jag först att vad är det för spännande med en gammal slitrya
Men vad jag bedrog mig
Fantasin körde igång på 100 wolt
Vem har dansat på den...eller strutttat som Marta T brukar göra (Min huvudperson i collagen)
 Säkert den här clownen som letar bland alla symboler som finns på utställningen

     Söken och I skolen finna, sa Jesus

Jag förstår varför jag väljer att fokusera på dessa föremål och drömma om själsfränden

 En schal av Margareta Johansson. Insvept sitter jag och  mediterar och samlar kraft

Att Kristina Jeppsson, intendent på Himmelsberga, vågar gå utanför det invanda förstod jag redan vid vårt första möte. Det räckte för henne att kolla i min "Tiamo" skokartong med alla collagefigurerna som låg där och bara väntade på att få vara med och formge "Textil på liv och död"
Hon litar på sitt omdöme och är dessutom en mycket go människa som sprider glädje och energi
 Här är Kristina Jeppsson med sina barn och sin släkt som säkert har fått ställa upp den sista tiden. (Fast de ser väldigt glada och nöjda ut) Det ligger månaders arbete bakom denna utställning och säkert en anspänning under de sista veckorna då den fina utställningskatalogen skulle färdigställas och tryckas och sedan allt sammarbete med oss konstnärer/utställare. Köp den!

 Sisters of Sättra är hon medlem i. En av de mest spännande inslagen i utställningen. En designad underklädeskollektion, fotograferad i vintras i iskyla men ändå lyser bilderna av humor och värme. Snacka om att våga gå utanför det invanda. Men det vågar bara tidningen Östran kommentera. Modigt! Jag tror vi får se mer av den gruppen framöver.

 Mina collage med Marta T och Sigrids modehus där de arbetar i ateljen med att skissa och formge sina unika kläder.De är trendskapare inom textil design och har formgett en kollektion i en begränsad upplaga. De skapar en unik design för individen och ger alternativa förebilder för sina modeller. Viktkontroll och utseende känns främmande i Marta T s modehus. Där finns inslag av meditation, kultur och andlighet.
 Berit Sinnermark (jag) vid sidan av collaget Catwalk. Till höger en av Linda Wallins screentryck. Färgerna vandrar och harmonierar. Ångrade att jag inte gjorde som mina collagefigurer och tog på mig mask eller skyddande Armaniglasögon

för om jag hade haft de designade Armaniglasögonen hade jag kanske sluppit se "Häxan surtant" som svepte runt där inne med nerdragna mungipor...fniss



 Kul med vänner som dyker upp på vernissaget. Här är det ett nära och spännande möte med Inger Wessel. Hon som idag finns med i Barometern som en av deltagarna i Popkollo Madam. Hon och många fler finns med som modeller i mina bilder.
Tack till alla vänner, släkt och okända som uppmuntrat mig under processen.
En utmanande och spännande process som nu är slutförd. Kanhända väntar något annat säkert lika utmanande på att ta form men jag hoppas att det dröjer några månader. Nu väntar hängmattan!!!

Berit Sinnermark